اخبار

هشدار شیوع تب دنگی در کشور! مراقب پشه‌ها باشید

«تب دنگی» بیماری جدیدی در کشور است که در اثر گزش نوعی پشه ایجاد می‌شود، بنابراین این روزها علائمی از جمله تب بالا، درد پشت چشم، درد عضلات و حالت تهوع را جدی بگیرید و مراقبت پشه‌ها باشید زیرا ممکن است به دلیل شیوع تب دنگی باشد.

به گزارش طب مارکتینگ و نقل از خبرگزاری مهر روزنامه روزنما در صفحه سلامت خود به حرف و حدیث‌های اخیر درباره شیوع بیماری به نام «تب دنگی» پرداخت و نوشت:

انتقال بیماری تب دنگی از طریق نیش پشه آئدس بوده که بر خلاف دیگر پشه‌ها بیشتر در طول روز از انسان خون‌خواری می‌کند و حداکثر خون‌خواری آن نیز در ساعات اولیه صبح و هنگام غروب آفتاب است. پس از ۶ روز از گزش پشه، بیماری شروع شده و تا ۱۰ روز ادامه خواهد داشت. علائم تب دنگی تب بالا و سردرد شدید، درد پشت چشم، درد عضلات و مفاصل، حالت تهوع و بثورات پوستی و در موارد شدیدتر خونریزی از لثه و سایر قسمت‌های بدن است و در صورت تشخیص به موقع کاملاً قابل درمان است.

الزام حضور پزشک در اینستاگرام

«پیام طبرسی» عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و همچنین متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در حال حاضر درمانی برای تب دنگی وجود ندارد و داروها تنها برای تسکین درد تجویز می‌شوند.

او با اشاره به اینکه تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه‌های آلوده به ویروس دنگی به انسان منتقل می‌شود، گفت:

علائم آن شامل تب بالا، دردهای شدید عضلانی و مفصلی، سردرد، راش پوستی، و در برخی موارد حالت تهوع و استفراغ است.

طبرسی با بیان اینکه در گذشته سابقه بیماری تب دنگی در کشور وجود نداشته، اضافه کرد:

این بیماری در کشورهای همسایه از جمله پاکستان و هندوستان و بعضی از کشورهای آسیا شیوع پیدا کرده است. همچنین با بارندگی شدیدی که طی ایام اخیر در دبی اتفاق افتاد و ماندن آب در سطح محلات این منطقه، سبب انتشار پشه آئدس و بیماری تب دنگی در آن کشور شد و به دنبال این موضوع تعداد زیادی از مسافران ایرانی که در دبی به سر می‌برند نیز به این بیماری دچار شدند.

طبرسی با اعلام شیوع گسترده تب دنگی در کشور عنوان کرد:

تب دنگی انتقال فرد به فرد ندارد. تاکنون گزارش‌های در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری شمال و جنوب کشور همچون بندرعباس، بوشهر، هرمزگان ثبت شده است اما گزارشی از شیوع بیماری دنگی در تهران وجود ندارد.

طبرسی با بیان اینکه در حال حاضر درمانی برای تب دنگی وجود ندارد و داروها تنها برای تسکین درد تجویز می‌شوند، گفت: ۹۵ درصد موارد خود به خود برطرف شده و تنها ۵ درصد از مبتلایان به بیماری تب دنگی به نوع وخیم بیماری دچار می‌شوند.

این عضو هیات علمی دانشگاه توصیه کرد که افراد در صورت مسافرت به کشورهای عربی و داشتن علائم به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تست ویروس از آنها گرفته شود.

وی با بیان اینکه فعلاً مشکل و نگرانی در داخل کشور نداریم، گفت:

در جنوب کشور به خصوص استان‌های هرمزگان و بوشهر و استان‌های شمالی به دلیل اینکه گزارش‌هایی ثبت شده به شهروندان توصیه می‌کنیم که دقت بیشتر به خرج دهند و حتماً به بهداشت محیط خود توجه کنند و مکان‌های مستعد برای زندگی این حشرات از جمله مکان‌هایی که باعث ماندگاری آب راکد می‌شود مانند لاستیک‌های مستعمل، زیر گلدان‌ها و یا کولرهای آبی را کنترل کنند.

متخصص بیماری های عفونی تأکید کرد:

در مناطق آندمیک (بومی) این بیماری که این نوع پشه وجود دارد برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی می‌توان از مواد دورکننده حشرات استفاده کرد، لازم است در این مناطق حتماً برای در و پنجره از توری استفاده شود و همچنین پشه بند نیز باید مورد استفاده قرار گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

7 + 1 =

دکمه بازگشت به بالا