اخبار

جزییات واگذاری آزمون‌های ارتقا و گواهینامه دستیاران به دانشگاه‌ها

جزییات واگذاری آزمون های ارتقا و گواهینامه دستیاران تخصصی به دانشگاه های علوم پزشکی اعلام شده است و این آزمون ها از سال ۱۴۰۳ به کلان مناطق منتخب پنج دانشگاه واگذار می شود.

به گزارش طب مارکتینگ و نقل از خبرنگار مهر، شورای آموزش پزشکی و تخصصی در یکصدمین نشست خود جزئیات واگذاری آزمون‌های ارتقا / گواهینامه دستیاران تخصصی به دانشگاه‌های علوم پزشکی را اعلام کرد.

واگذاری آزمون‌های ارتقا و گواهینامه دستیاران رشته‌های تخصصی بالینی به دانشگاه‌های کلان مناطق منتخب کشور در راستای موضوع ۲ نودوهشتمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی صورت گرفته است.

از چهل و سومین دوره آزمون‌های ارتقا / گواهینامه رشته‌های تخصصی بالینی، آزمون توسط کلان مناطق منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار خواهد شد.

بر اساس دستورالعمل اجرایی نحوه برگزاری آزمون‌های ارتقا / گواهینامه رشته‌های تخصصی بالینی مناطق منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، ۱۰۰ درصد سوالات آزمون‌های ارتقا / گواهینامه (۱۵۰ سوال به اضافه دو سوال اخلاق پزشکی با تاثیر مثبت) و زمان آزمون ۱۸۰ دقیقه و سوالات رشته آسیب شناسی (۲۰۰ سوال به اضافه ۲ سوال اخلاق پزشکی با تاثیر مثبت) و زمان آزمون ۲۴۰ دقیقه توسط هیأت‌های ممتحنه کلان مناطق طراحی خواهد شد.

تولید محتوای پزشکی

در هر کلان منطقه منتخب باید کمیته انتخاب اعضای هیئت ممتحنه آزمون‌های ارتقا / گواهینامه با هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی مشخص شده در همان کلان منطقه منتخب تشکیل شود. افراد این کمیته باید اعضای هیات علمی دارای حداقل مرتبه علمی استادیاری و ۴ سال سابقه کار در بخش آموزشی تربیت کننده دستیار باشند.

در بخشی از این دستورالعمل آمده است که در رشته‌هایی که دوره آموزشی مصوب فوق تخصصی یا تحصیلات تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) در نظام آموزش عالی پزشکی کشور وجود دارد، بهتر است ترکیب هیات ممتحنه به صورتی باشد که حداقل یک نفر از هر گرایش در هیئت ممتحنه حضور داشته باشد و حداکثر افراد از گرایش‌های مختلف حضور داشته باشند.

در بخش دیگری از این دستورالعمل تاکید شده است مسئولین برگزاری آزمون موظف هستند ترتیبی اتخاذ كنند تا طراحی سوالات آزمون مربوطه در زمان و مکان تعیین شده انجام گیرد و به مسئولین مربوطه تحویل داده شود. حضور اعضای ممتحنه آزمون کلان مناطق منتخب از ابتدا تا انتهای طراحی سوال و انجام مراحل دفترچه سازی الزامی است.

در این دستورالعمل آمده است، در صورت هرگونه بروز تخلف در مراحل طراحی سوال و اجرای آزمون مراتب باید به صورت محرمانه به رئیس دانشگاه کلان منطقه منتخب اعلام و ترتیب اثر داده شود. رئیس دانشگاه کلان منطقه منتخب مسئول رسیدگی و رفع و رجوع هرگونه تخلف احتمالی و پاسخگویی به مراجع ذی صلاح قانونی است.

همچنین حراست دانشگاه‌های برگزار کننده آزمون، مسؤولیت حفاظت فیزیکی و امنیتی اجرای آزمون را به عهده دارد و رئیس حراست دانشگاه کلان منطقه منتخب مسئولیت حفاظت فیزیکی و امنیتی و طراحی در سوالات آزمون را به عهده خواهد داشت.

آزمون‌های ارتقا / گواهینامه در کل کشور به صورت همزمان در دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار می‌شود. شرط معرفی و قبولی در آزمون ارتقا و گواهینامه همان شرایط مربوط به مصوبات قبلی است.

مراحل بررسی اعتراضات و اعلام نتایج آزمون کتبی ارتقا / گواهینامه به صورت همزمان و در یک بازه زمانی تعیین شده توسط اعضای هیئت ممتحنه طراح سوال در کلان منطقه منتخب صورت می‌گیرد و دانشگاه‌ها موظفند نسبت به ارسال اعتراضات به مراکز مربوطه در بازه زمانی تعیین شده اقدام کنند.

اعلام نتایج نهایی پس از رسیدگی به اعتراضات و استخراج کلید نهایی توسط دانشگاه محل تحصیل دستیار خواهد بود.

منابع آزمون‌های ارتقا / گواهینامه در سایت اینترنتی مرکز سنجش آموزش پزشکی برای هر رشته اعلام شده است و دانشگاه‌های محل آموزش ملزم هستند اطلاعات و معرفی داوطلبان آزمون را از طریق سایت مرکز سنجش آموزش انجام دهد و از معرفی افراد غیر واجد شرایط اکیداً خودداری کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا