اخبار

ضرورت ایجاد تناسب بین هزینه های پزشکی و درآمدها

اخیرا شاهد مهاجرت گستره پزشکان ایرانی بوده‌ایم و عده‌ای علت این پدیده را تعرفه های ناعادلانه پزشکی می‌دانند. پیش از این رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران در این باره اظهار داشت که تعرفه های پزشکی عاملی است که گروه های زیادی عطای پزشکی را به لقای آن ببخشند. اکنون نیز دکتر بهنام عباسیان عضو شورای عالی نظام پزشکی با تاکید بر این که اگر تعرفه های خدمات پزشکی یا هزینه های پزشکی برای سال آینده به طور واقعی تعیین و ابلاغ نشود‌، شاهد مهاجرت، افت کیفیت خدمات و افزایش پرداخت های خارج از سیستم خواهیم بود، درباره هزینه های پزشکی گفت:

تعرفه های خدمات پزشکی همواره با مقدار واقعی خود فاصله داشته به طوری که تناسبی بین هزینه ها و درآمد همکاران جامعه پزشکی وجود ندارد و سوبسید خدمات درمانی همواره از جیب پزشکان پرداخت می شود.

دکتر بهنام عباسیان در گفت و گو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی با بیان این که در تعیین تعرفه های خدمات پزشکی باید تورم عمومی در اقلام مصرفی‌، حامل‌های انرژی مانند بنزین، برق، گاز، آب و نیز وابستگی بیشتر ملزومات پزشکی به تکانه‌های ارزی و سایر مخارج سرباری و پنهان در نظر گرفته شود، اظهار داشت:

ارائه خدمات تشخیصی و درمانی به بیماران وابسته به ملزومات و تجهیزات پزشکی است که با توجه به حذف ارز ترجیحی و نبود حمایت ها و تسهیلات بانکی برای اقشار مختلف جامعه پزشکی ؛ تناسب و همخوانی بین هزینه ها و درآمد مطب ها و مراکز درمانی مشاهده نمی شود.

وی دربار هزینه های پزشکی افزود:

همواره این گلایه از سوی جامعه پزشکی وجود داشته است که نحوه تعرفه گذاری شورای عالی بیمه به عنوان خریدار خدمت تنها به نفع بیمه ها و به ضرر بیماران و همچنین سبب کاهش کیفیت خدمات مراکز درمانی دولتی و خصوصی خواهد بود  که امسال هیات وزیران حتی عدد پیشنهادی شورای عالی بیمه را نیز در تعیین تعرفه های خدمات پزشکی لحاظ نکرد.

او همچنین ادامه داد:

در تعیین تعرفه های پزشکی همواره این نگرانی وجود دارد که عدم کار کارشناسی و شناخت دقیق نسبت به بهای تمام شده خدمات موجب شده تا عدد و رقمی برای تعرفه ها لحاظ شود که از تورم موجود در جامعه عقب تر بوده و نارضایتی همکاران را در بر داشته باشد.

عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به این که پوشش بیمه ای خدمات درمانی مناسب نبوده و افزایش منطقی تعرفه ها در حالی مورد قبول جامعه پزشکی است که سازمان های بیمه گر مابه التفاوت هزینه ها را به بیماران پرداخت کنند، خاطرنشان کرد:

منافع جامعه پزشکی از مردم جدا نبوده و افزایش منطقی تعرفه های خدمات پزشکی باید در حالی انجام شود که مردم نیز توان پرداخت هزینه ها را داشته باشند و این مهم زمانی محقق می شود که سازمان های بیمه گر به تعهدات خود در قبال پرداخت از جیب بیماران عمل نموده و مبنای پرداخت ها تعرفه های بخش خصوصی باشد.

جامعه پزشکی تافته جدا بافته از مردم نیست و همان مشکلات اقتصادی که برای سایر اقشار وجود دارد در مورد پزشکان نیز صادق است اما متولیان امر باید بدانند که اگر هزینه ها و درآمد مطب ها و مراکز درمانی با یکدیگر همخوانی نداشته باشد اغلب همکاران به مهاجرت روی آورده یا شاهد دریافت های خارج از سیستم و افت  کیفیت خدمات درمانی خواهیم بود و تا کنون هم جامعه پزشکی از جیب خود سوبسید خدمات را پرداخت نموده است که باید فکری به حال این سیکل معیوب شود.

منبع: irimc.org

امتیازی ثبت نشده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا