اخبار

یاسر صالحی نجف‌آبادی: کمبود پزشک از متخصصان بیهوشی شروع می‌شود!

در هفته‌های گذشته بارها مسئولین کشور درباره کاهش تقاضا برای برخی رشته های تخصص پزشکی و خالی ماندن ظرفیت‌های پذیرش دستیاری (رشته‌های تخصصی پزشکی) و استقبال پزشکان ایرانی از مهاجرت هشدار داده‌اند. اخیرا  دبیر شورای هماهنگی نظام پزشکی‌های استان اصفهان نیز اظهار داشت که متخصص بیهوشی یکی از رشته‌هایی است که شاهد کاهش شدید تقاضا برای آن بودیم.

متخصص بیهوشی پزشکی است که بیهوشی بیماران را انجام می‌دهد و در مراقبت های بعد از عمل، توسعه طرح های بیهوشی و تجویز داروهای بیهوشی تخصص دارد. متخصصان بیهوشی به اطمینان از ایمنی بیماران تحت عمل جراحی کمک می‌کنند و این اقدامات ممکن است شامل بیهوشی عمومی (خواباندن بیمار)، تزریق آرام بخش یا بی حسی موضعی باشد.

همانطور که در ابتدا گفته شد، یاسر صالحی نجف‌آبادی، دبیر شورای هماهنگی نظام پزشکی‌های استان اصفهان درباره خالی ماندن ظرفیت پذیرش در رشته‌های تخصصی، آمارهای تکان‌دهنده‌ای داد:

 در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، طی چهار، پنج سال اخیر، حتی یک نفر برای رشته بیهوشی داوطلب نشده است، با اینکه در این رشته با بحران شدید کمبود نیرو مواجه هستیم.

به گفته این پزشک متخصص، ظرفیت پذیرش رزیدنت در رشته بیهوشی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۲۵ نفر است که سال ۹۹ دو نفر، پذیرش شدن، سال ۱۴۰۰، چهار نفر ثبت‌نام و پذیرش شدن که هر چهار نفر استخدامی وزارت بهداشت هستند، و در واقع پزشک عمومی آزاد نیستند.

پیش از این نیز علیرضا جلالی فوق تخصص بیهوشی و رئیس انجمن بیهوشی قلب ایران در رابطه با کمبود متخصصین بیهوشی در برخی از شهرها و استان‌های کشور و عدم اشتیاق و تمایل دستیاران پزشکی به رشته بیهوشی هشدار داد و اظهار داشت:

کمبود متخصص بیهوشی اتفاق تازه‌ای نیست و این موضوع به حدود ۴ سال پیش برمی‌گردد، که تذکرات و پیگیری‌های صورت گرفته در سال‌های گذشته از مجموعه وزارت بهداشت و عدم رسیدگی به این مهم، امروز شاهد تبدیل شدن آن به یک معضل ملی هستیم.

اما سوال مهم اینجاست که چرا این روزها پزشکان برای ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی رغبتی ندارند. یاسر صالحی نجف‌آبادی در این‌باره معتقد است:

بیاییم مسیری که یک پزشک عمومی برای رسیدن به تخصص را طی می‌کند،‌ بررسی کنیم. دو سال باید شبانه‌روز درس بخواند تا بتواند در آزمون دستیاری قبول شود، ۴ سال باید در دوره دستیاری بدون اینکه اجازه کار و یا تاسیس مطب را داشته باشد، آموزش ببیند، بعد از آن دو سال باید در اختیار کامل وزارت بهداشت باشد تا بعد از آن بتواند اجازه کار پیدا کند، کاری که برایش حدود ۱۵ تا ۳۰ میلیون درآمد دارد.

منبع: khabaronline.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

+ 29 = 31

دکمه بازگشت به بالا