تبلیغات پزشکی؛ راهی برای میخکوب کردن بیماران!

تبلیغات پزشکی؛ نیازی مبرم در دنیای امروز

برای تبلیغات پزشکی در محیط‌های مختلف مانند تبلیغات پزشکی در اینستاگرام یا تبلیغات پزشکی رایگان جهت جذب سریع بیمار باید اقدامی انجام گردد زیرا تبلیغات پزشکی یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین بخش‌های چرخه معرفی پزشکان به بیماران و جذب آن‌ها به عنوان یک بیمار وفادار می‌باشد. امروزه بسیار دیده شده است که نیاز به بازاریابی و تبلیغات بیش از هر موقع دیگری در بازار به چشم می خورد. جالب و در عین حال لازم است بدانید که دو روش کلی برای انجام تبلیغات پزشکی در دسترس می‌باشد که در ادامه به معرفی و بررسی مختصر هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

کدوم تبلیغ پزشکی بهتره?

  • تبلیغات پزشکی آفلاین

این تبلیغات که امروزه رواج کمتری دارند، شامل پیامک، تبلیغات چاپی نظیر بروشور، تراکت، پیک های محلی و…، تبلیغات محیطی همچون بیلبوردهای شهری، اجاره فضای تبلیغاتی در فضاهای اطراف مطب به صورت کانتر و روش هایی از این قبیل می باشد. امروزه گسترش اینترنت و همگانی شدن آن زمینه ای را فراهم ساخته است که افراد از این گونه تبلیغات فاصله قابل توجهی بگیرند. البته این موضوع به معنای منسوخ شدن این تبلیغات نمی باشد.

  • تبلیغات پزشکی آنلاین

این دسته از تبلیغات در دنیای امروز متداول تر می باشند. علت اصلی این موضوع نیز دسترسی اکثر افراد به اینترنت و گسترش دنیای دیجیتال و در نتیجه تبلیغات دیجیتال است. استفاده از قابلیت های گوگل ادز، یوتیوب، شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام، رسانه های خبری آنلاین، وب سایت های پزشکی، تبلیغات کلیکی در سایر وب سایت ها و… از جمله مهم ترین روش های آنلاینی هستند که کارایی و بازدهی فراوانی دارند.

همان گونه که پیش تر نیز گفتیم، شیوه های تبلیغات پزشکی متفاوت بوده و تابع موقعیت و اهدافی است که یک کلینیک در پی دست یافتن به آن ها می باشد. اگرچه ابزارهای گوناگونی بدین منظور در دسترس هستند، اما این موضوع که پزشک کدام روش را انتخاب نموده و به طور موثر مورد استفاده قرار دهد، هنری است که به تجربه وی و مشاوران تبلیغاتی بستگی دارد.

حال شاید این سوال ذهنتان را به خود درگیر کرده باشد که کدام یک از روش های مذکور برای انجام تبلیغات پزشکی مناسب تر و پر بازده تر است؟

بر اساس تجربه پزشکان و کمپین های تبلیغاتی فعال در این زمینه دو شاخصی که به منظور انتخاب بهترین روش انجام تبلیغات پزشکی بسیار حائز اهمیت هستند، هزینه جذب ابزار تبلیغاتی مورد نظر و متن تبلیغات می باشد. این بدین معنا است که اگر کلینیکی ابزار x را با هزینه ای مورد استفاده قرار داده باشد، در قبال این هزینه چه دستاوردی کسب نموده است؟ به یاد داشته باشید که دستاورد کسب شده باید شاخصی ملموس نظیر جذب مراجعه کننده باشد. موارد غیر موثری نظیر افزایش دنبال کنندگان در شبکه های اجتماعی که هیچ گاه به مطب مراجعه نمی کنند، شاخصی قابل اتکا و خوشحال کننده نیست.

محاسبه هزینه جذب هر ابزار

اگر شما هم به آن دسته از پزشکانی تعلق دارید که می خواهید تبلیغات خود را در فضایی با بازدهی بالا انجام دهید، اما با هزینه جذب آشنایی چندانی ندارید، ما در ادامه با بیان یک مثال ساده ابهامات شما را رفع خواهیم کرد.

فرض کنید یک پزشک فعال در زمینه جراحی های زیبایی در کمپین پزشکان اینستاگرام شرکت نموده و بابت این موضوع ۵ میلیون تومان پرداخت کرده است. در مجموع ۵۰۰ هزار نفر تبلیغ مذکور را دیده، ۲ هزار نفر از بینندگان تبلیغ به لندینگ پیج پزشک مربوطه مراجعه نموده، ۵۰۰ نفر از آن ها پست ها را لایک کرده و در نهایت ۲۰ نفر با مطب تماس گرفته و پاسخ سوالات موجود در ذهن خود را دریافت کرده اند. این در حالی است که در نهایت ۱۰ نفر از کسانی که تماس حاصل نموده اند، به مطب مراجعه کرده و از این بین تنها ۳ نفر از آن ها خدمات دریافت نموده اند. بنابراین می توان گفت که این پزشک در ازای پرداخت ۵ میلیون تومان ۳ بیمار را جذب کرده که هزینه جذب هر یک از آن ها حدود یک میلیون و هفتصد هزار تومان می باشد.

پزشکان باید بدین صورت به محاسبه هزینه جذب هر یک از ابزارهای موجود پرداخته و در نهایت ابزاری را برای انجام تبلیغات پزشکی برگزینند که موثرتر باشد.

محاسبه هزینه جذب هر ابزار تبلیغاتی

حال شاید بپرسید که چگونه می توان هزینه جذب هر ابزار تبلیغاتی را محاسبه نمود؟

جالب و در عین حال لازم است بدانید که بهترین و موثرترین روش برای این کار به کارگیری مدل تست های A/B می باشد. برای استفاده از این مدل می بایست در ابتدا کلیه ابزارهای تبلیغاتی سازگار با شرایط کلینیک را انتخاب نموده و بودجه ای مناسب و در عین حال محدود را برای انجام تبلیغات پزشکی در هر یک از آن ها اختصاص دهید. سپس میزان بازخورد هر یک و تعداد بیماران جذب شده نهایی را مشخص نموده و به تعیین هزینه جذب هر ابزار بپردازید. حال که با هزینه حدودی جذب هر یک از ابزارها آشنا شدید، در مرحله بعدی ابزارهای مناسب را انتخاب نموده و این بار بودجه بیشتری را صرف انجام تبلیغات پزشکی در آن ها نمایید. این کار را تا چندین مرحله انجام داده و بدین ترتیب موثرترین ابزار برای کسب و کار خود را انتخاب نمایید.

تقلید ممنوع

یکی از اشتباهات بزرگی که بسیاری از کلینیک ها و به ویژه کلینیک های زیبایی و دندانپزشکی در دام آن می افتند، تقلید است!

همه این کلینیک ها به یک باره به سمت گوگل ادوردز(ادز) رفته و یا به اینستاگرام کوچ می نمایند. اگرچه این دو ابزار جزء مهم ترین ابزارهای تبلیغاتی به شمار رفته و بدون شک ابزاری که توسط همگان مورد استفاده قرار بگیرد، ابزاری مهم و موثر است، اما همواره به یاد داشته باشید ابزاری که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، به تدریج اثرگذاری خود را از دست می دهد. مگر این که:

  • حرف تازه ای برای گفتن داشته باشید. امروزه که همه پزشکان و به ویژه جراحان زیبایی از واژه هایی نظیر before و after استفاده می کنند، شما این کلیشه را کنار گذاشته و با حرفی جدید تکرار را از کارتان بزدایید.
  • حجم زیادی از تبلیغات پزشکی را ارائه دهید.

زمانی که همه پزشکان به استفاده از یک ابزار تبلیغاتی روی می آورند، شک نداشته باشید که سایر ابزارها از میزان دیده شدن بسیار بالاتری برخوردار هستند. بنابراین با استفاده از این ابزارها ضمن پرداخت هزینه های کمتر، بیشتر دیده می شوید!

پیش تر گفتیم که علاوه بر شاخص هزینه جذب ابزارهای تبلیغاتی، یکی از مهم ترین شاخص های موجود در این زمینه پیامی است که قصد انتشار آن را دارید. جالب است بدانید که استفاده از برخی ابزارهای تبلیغاتی با توجه به نوع مخاطب هدف و نیز نوع پیام تبلیغاتی منتشر شده محدود می شود. بنابراین می توان گفت که برخی رسانه ها به منظور انتقال برخی پیام ها و گروه های مخاطب از تناسب قابل توجهی برخوردار هستند. این در حالی است که سایر رسانه ها چنین تناسبی ندارند.

آژانس برندسازی و تبلیغات پزشکی طب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مارکتینگ با افتخار آماده ارائه کلیه خدمات تبلیغاتی و برندسازی پزشکی به پزشکان، دندانپزشکان، متخصصین حوزه درمان و زیبایی می باشد. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ۲۲۶۴۴۷۷۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید و یا در واتس اپ به شماره ۹۹۰۰۱۳۴-۰۹۳۷ با ما در ارتباط باشید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.

آشنایی با ابزارهای تبلیغات پزشکی به صورت آنلاین

انواع تبلیغات آنلاین چیست؟

 

  • تبلیغات پزشکی با تبلیغات مبتنی بر جستجو

این نوع تبلیغ را تحت عنوان بازاریابی موتور جستجو یا پرداخت به ازای هر کلیک نیز نام گذاری می کنند. این روش را در ایران با نام گوگل ادوردز(ادز) نیز می شناسند. جالب است بدانید که تبلیغات مبتنی بر جستجو زمینه ای را فراهم می سازند که پزشکان آگهی های مورد نظر خود را در پیش روی افراد جوینده خدمات درمانی قرار دهند. لازم به ذکر است که هدف تبلیغات مبتنی بر جستجو، جستجوی افراد می باشد. در نتیجه در این روش تبلیغات مورد نظر تنها برای آن دسته از افرادی نمایش داده می شود که در حال حاضر جویای خدمات هستند. بنابراین به احتمال فراوان بر روی لینک تبلیغ مورد نظر کلیک نموده و به مطب مراجعه می نمایند.

یکی از مهم ترین مزایای تبلیغات مبتنی بر جستجو شفاف بودن روش محاسبه هزینه می باشد. در این روش پرداخت هزینه به ازای هر کلیک می باشد. در نتیجه هر زمان فرد بر روی تبلیغات نمایش داده شده کلیک کند، کلینیک موظف به پرداخت هزینه است. جالب تر این که قیمت هر کلیک را بر اساس میزان رقابتی بودن آن تعیین می نمایند. بنابراین به هر اندازه کلید واژه انتخابی شما از محبوبیت بیشتری برخوردار باشد، هزینه ها نیز بیشتر خواهند بود. طراحی سایت پزشکی نیز می تواند در این زمینه موثر واقع گردد.

  • تبلیغات پزشکی با تبلیغات نمایشی

تبلیغات نمایشی آنلاین که آن ها را با نام تبلیغات بنری نیز می شناسید، فرآیندی است که در طی آن کلینیک شما در وب سایت های پرطرفدار تبلیغ می شود. این دسته از تبلیغات دارای شکل ها و اندازه های گوناگونی بوده و مخاطبان را به برقراری ارتباط با کلینیک مورد نظر تشویق می کنند.

بنرها قدیمی ترین و در عین حال متداول ترین تبلیغات نمایشی هستند که امکان نصب آن ها در اندازه ها و طرح های گوناگون و در قسمت های گوناگون یک وب سایت وجود دارد. اما متاسفانه اثرگذاری چندانی در جذب مخاطب ندارند. اصلی ترین دلیل عدم استقبال مردم از بنرها این است که آن ها انتظار ندارند هنگامی که به یک وب سایت عمومی مراجعه می کنند، با بنر خدمات درمانی مواجه شوند. البته استفاده از این بنرها در وب سایت های فعال در حوزه پزشکی نظیر الو دکتر و… امری رایج بوده و بازدهی قابل توجهی دارد.

  • تبلیغات پزشکی با کمک رپورتاژ آگهی

رپورتاژ در دنیای اقتصاد امروزی جای خوبی باز کرده است و توانسته بخش بالایی از تولید محتوای اینترنتی را به خود اختصاص دهد. این تولید محتواها می توانند به شکل متنی یا مولتی مدیا باشند. این بسته به نوع فعالیت، خدمات و سلیقه صاحب کلینیک است که از کدام نوع تولید محتوا استفاده کند. البته در این بین مبحث قیمتی نیز مطرح است.  با این حال اگر در حوزه درمان فعالیت می کنید حتما از انواع رپورتاژ پزشکی استفاده کنید. این کار در این حوزه چندین برابر اثربخشی خواهد داشت.

  • تبلیغات پزشکی به کمک سئوی سایت

داشتن یک وب سایت اینترنتی و کسب رتبه بالا در نتایج گوگل بی شک یک موفقیت بزرگ است. بسیاری از کاربران پس از جستجو و مشاهده نتایج آن، تنها به بررسی چند آیتم اولیه می پردازند لذا اگر شما بتوانید در صفحه اول گوگل قرار گیرید، بی شک تا موفقیت در این پلتفرم فاصله چندانی نخواهید داشت. امروزه تکنولوژی و فناوری با سرعت فزاینده ای در حال رشد است، بسیاری از خرید و فروش ها و برندسازی ها در این بستر انجام می شود که این امر در خصوص برندینگ پزشک جایگاه ویژه ای دارد. با این توضیح مطرح شدن در آن و به دست آوردن یک جایگاه مناسب می تواند تحول عظیمی برای عبور از روش های سنتی و ورود به روش های نوین باشد.

  • تبلیغات پزشکی در شبکه های اجتماعی

یکی از پر ثمرترین ابزارهایی که امروزه مورد توجه ویژه کلینیک ها و پزشکان قرار گرفته است، شبکه های اجتماعی می باشد. اینستاگرام که همه شما کم و بیش با آن آشنا هستید، شبکه ای اجتماعی است که انجام تبلیغات پزشکی در آن با سرعتی باور نکردنی در حال افزایش است. لازم به ذکر است که تبلیغ در شبکه های اجتماعی مبتنی بر جستجوی افراد نبوده و تبلیغ کننده باید بکوشد تا تبلیغات خود را در معرض دید مخاطبان قرار دهد تا بدین ترتیب نظر آن ها را جلب نموده و آن ها را به تماشای محتواهای بیشتر در پیج کلینیک تشویق نماید.

محتواهای ویدئویی یکی از مهم ترین نوع تبلیغات پزشکی در شبکه های اجتماعی هستند که امروزه رواج زیادی پیدا کرده اند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که محتواهای ویدئویی در اینستاگرام از بازخورد بیشتری برخوردار می باشند. این در حالی است که تولید فایل های ویدئویی در مقایسه با فایل های تصویری و متنی نیازمند صرف هزینه های قابل توجه تری است.

در حالت کلی تبلیغات پزشکی در اینستاگرام پزشک به دو روش امکان پذیر می باشد که در ادامه به معرفی و بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

انواع تبلیغات اینستاگرامی

  • تبلیغات پزشکی به صورت پست

در این روش پزشک محتوای مورد نظر خود را در پیج های اینستاگرامی به نمایش گذاشته و از علاقه مندان می خواهد که به صفحه کلینیک پیوسته و یا تماس بگیرند.

  • تبلیغات پزشکی به صورت استوری

در این روش تبلیغات پزشکی در ۱۵ ثانیه به صورت استوری توسط پیج های تبلیغ کننده ارائه می گردد.

در صورت استفاده از هر یک از روش های فوق الذکر تعداد تماس های کلینیک و در نتیجه تعداد مراجعان افزایش پیدا خواهد کرد. با این کار امکان برقراری ارتباط با بیمار نیز میسر می باشد.

تبلیغات پزشکی در اینستاگرام به شیوه های گوناگونی انجام می شود. تبلیغ توسط اینفلوئنسرها، تبلیغ در پیج های دارای دنبال کنندگان زیاد و اسپانسری اینستاگرام از جمله روش های موجود در این زمینه هستند.

  • تبلیغات پزشکی توسط اینفلوئنسرها

اینفلوئنسرها افراد تاثیرگذار جامعه هستند که صحبت آن ها نظر سایر افراد جامعه را تحت الشعاع قرار می دهد. اما متاسفانه این مورد در کشور ما تعریف صحیحی نداشته و ترویج فرهنگ های نادرست زمینه ای را فراهم ساخته است که با رشد قارچ گونه این دسته از افراد مواجه باشیم پزشکان می توانند تبلیغات پزشکی خود را به اینفلوئنسرهای صاحب نام واگذار کنند که از ضریب نفوذ خوبی در میان افراد برخوردار هستند.

به یاد داشته باشید که بهتر است خود اینفلوئنسر مورد نظر از خدمات درمانی کلینیک مورد نظر استفاده کرده باشد تا تعریف های وی تنها جنبه تبلیغ نداشته باشند.

  • تبلیغات پزشکی در صفحات پرطرفدار

تبلیغ در صفحات پرطرفدار را رایج ترین و قدیمی ترین نوع تبلیغ در شبکه های اجتماعی می نامند. برای این کار کافی است محتوای مورد نظر خود را به بلاگرهایی که پیج آن ها دارای تعداد زیادی از مخاطبین هدف شما است و یا به صاحبان پیج های پر طرفدار سپرده و در قبال این کار هزینه ای را پرداخت نمایید.

  • تبلیغات پزشکی با اسپانسری اینستاگرام

یکی دیگر از روش های انجام تبلیغات پزشکی در شبکه های اجتماعی که در ایران قابل دسترسی نمی باشد، تبلیغ توسط خود اینستاگرام است. در صورتی که بخش مذکور فعال گردد، پزشک می تواند به طور کامل مشخص نماید که تبلیغات پزشکی وی برای چه بخش از جامعه هدف، چه رنج سنی و در کدام مناطق جغرافیایی انتشار پیدا کند.

  • تبلیغات پزشکی با تبلیغات ویدئویی

در این دسته از تبلیغات محتواهای ویدئویی را به منظور تبلیغ یک کلینیک در وب سایت های ویدئویی نظیر آپارات، تماشا و… مورد استفاده قرار می دهند. در صورتی که تبلیغات پزشکی به منظور جذب بیمار خارجی صورت بپذیرد، استفاده از محتواهای ویدئویی در یوتیوب می تواند سهمی قابل توجه در موفقیت تبلیغات انجام شده داشته باشد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که در کشورهایی نظیر عراق بازدید از یوتیوب بسیار بیشتر از گوگل می باشد!

این نوع تبلیغات غالبا در زمینه های زیبایی و پوست و مو مورد استفاده قرار گرفته و بازدهی بی نظیری را به دنبال دارد. تبلیغات ویدئویی به گونه ای است که پزشکان حوزه کاری خاصی نظیر سینما را انتخاب نموده و از آپارات یا یوتیوب می خواهند که در میان پخش ویدئوهای مرتبط با بحث سینما به تبلیغ کلینیک و پزشک مورد نظر بپردازند. هزینه این نوع تبلیغات پزشکی به تعداد دفعات نمایش و کلیک کاربران بر روی دکمه قرار داده شده در زیر ویدئو بستگی دارد.

آژانس برندسازی و تبلیغات پزشکی طب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مارکتینگ با افتخار آماده ارائه کلیه خدمات تبلیغاتی و برندسازی پزشکی به پزشکان، دندانپزشکان، متخصصین حوزه درمان و زیبایی می باشد. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ۲۲۶۴۴۷۷۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید و یا در واتس اپ به شماره ۹۹۰۰۱۳۴-۰۹۳۷ در ارتباط باشید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.

آشنایی با ابزارهای تبلیغات پزشکی به صورت آفلاین

 همان گونه که پیش تر نیز اشاره کردیم، این دسته از تبلیغات در مقایسه با نوع آنلاین از رواج کمتری برخوردار هستند. تبلیغات آنلاین امکان مشخص کردن رفتارهای انجام شده بر روی تبلیغ را فراهم می سازند. برای مثال می توان تعیین کرد که چه تعدادی از افراد تبلیغ مورد نظر را دیده اند، چه بازخوردی از آن داشته اند و… . این در حالی است که تبلیغات پزشکی آفلاین فاقد چنین ویژگی هایی می باشند.

تبلیغات پزشکی آفلاین غالبا در اشکال مختلفی نظیر توزیع اقلام چاپی، درج آگهی در نشریات چاپی، درج آگهی در نشریات تخصصی، اجاره لایت باکس تخصصی در مکان های پر رفت و آمدی نظیر پاساژها، اجاره بیلبوردهای شهری، ارسال پیامک های منطقه ای و… قابل انجام هستند.

کمپین تبلیغاتی پزشک یکی دیگر از روش های جذب بیمار می باشد. به منظور طراحی یک کمپین و برند سازی پزشک و کلینیک درمانی لازم است ابتدا با مفهوم کمپین آشنا شوید.

منظور از کمپین مجموعه ای از فعالیت های تبلیغاتی چند جانبه می باشد. در گام نخست لازم است هدف کمپین را تعیین نمود. گام بعدی و حائز اهمیت در این زمینه مشخص کردن جامعه هدف می باشد. از جمله مهم ترین اهداف کمپین می توان به مواردی نظیر دستیابی به بازدید یک میلیونی از یک پست ویدئویی، دستیابی به ۱۰۰ تماس با کلینیک و… اشاره نمود. سپس لازم است چرخه عمر کلینیک را تعیین نموده و با ارسال پیامک تبلیغاتی برای آن ها، به جذب نظرشان اقدام نمایید. همچنین می توانید رسانه های تبلیغاتی مناسب دیگری را انتخاب کرده و با مشخص کردن میزان بودجه در دسترس نسبت به انجام تبلیغات پزشکی اقدام کنید. لازم به ذکر است که فعالیت در کمپین نیازمند یک برنامه عملیاتی دارای زمانبندی می باشد. در نهایت نیز باید میزان موفقیت کمپین در راستای انجام تبلیغات پزشکی را اندازه گرفت.