اخبار

دبیر انجمن رادیولوژی ایران: معضل اصلی رشته رادیولوژی افزایش 5 تا 8 برابری قیمت ها است

متخصص رادیولوژی یک متخصص در حوزه پزشکی است که از تجهیزات و رایانه های پیچیده برای گرفتن عکس از بدن بیماران استفاده می‌کند تا به رادیولوژیست ها در تشخیص بیماری ها و شرایط کمک کند. تکنسین های رادیولوژی نیز بخشی از یک تیم بزرگتر از متخصصان پزشکی هستند که برای تشخیص بیماران با یکدیگر همکاری می‌کنند. دکتر عبدالرسول صداقت دبیر انجمن رادیولوژی ایران و عضو شورای عالی نظام پزشکی، یک معضل اصلی رشته رادیولوژی را در حال حاضر در ایران افزایش 5 تا 8 برابری قیمت ها در مقابل افزایش 25 تا 30 درصدی تعرفه ها دانست.

پکیج آموزشی ارتباط با بیمار

دکتر عبدالرسول صداقت با اشاره به این که تا قبل از کشف اشعه ایکس یکی از مشکلاتی که برای بشر وجود داشت، دیدن اعضا و ساختمان های داخل بدن بود؛ اظهار کرد:

با کشف اشعه ایکس در مرحله اول توانستند استخوان ها را مشاهده کنند به ویژه در شکستگی ها ، تومورها و ناهنجاری های استخوانی و به طور کلی تحول بزرگی در تشخیص ایجاد شد.

وی با اشاره به پیشرفت علم رادیولوژی افزود:

به تدریج که علم رادیولوژی پیشرفت کرد توانستند با خوراندن موادی به بیماران که عدد اتمی بالایی داشتند و قرار گرفتن این مواد در داخل مری، معده و روده ها تصاویر خوبی از احشای داخل شکم به دست آورده و بیماری های مربوطه را تشخیص دهند.

وی ادامه داد:

پس از مدتی داروهایی برای تزریق در رگ های بیماران کشف شد که با استفاده از آن ها می توانستند آنژیوگرافی انجام دهند.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران با بیان این که تحولات رشته رادیولوژی که امروز به صورت عام از آن به عنوان تصویربرداری پزشکی یاد می‌شود، از دهه 1970 میلادی تا کنون (یعنی بالغ بر 52 سال گذشته) بسیار شگرف بوده است؛ اظهار داشت:

با ورود کامپیوترها به تجهیزات پزشکی توانستند تحولاتی مانند سی تی اسکن،  ام آر ای ، سونوگرافی و بررسی تراکم استخوان  را با دستگاههای دگزا(DEXA) انجام داده و همچنین تصویربرداری آنژیوگرافی به روش دیجیتال ، ماموگرافی و رادیوگرافی پانورکس در خدمت بشریت قرار گرفت .

وی با اشاره به این که امروزه بدون وجود مرکز رادیولوژی در هر بیمارستان ، دی کلینیک و درمانگاه آن مجموعه ناقص است، گفت:

ایران در حوزه رادیولوژی به لحاظ علم تئوریک و هم از نظر عملی پیشرفت بسیار زیادی داشته است به  طوری که به جرات می توان گفت رادیولوژی ایران در خاورمیانه در بسیاری از موارد حرف اول را می زند؛ هرچند محدودیت های بسیاری زیادی در زمینه تجهیزات پزشکی به دلیل گرانی ها در مقابل تعرفه های پایین داریم که این امر باعث کندی بسیار زیاد در رشد رشته رادیولوژی در کشور خواهد شد.

در حال حاضر یکی از معضلات اصلی رشته رادیولوژی در ایران افزایش 5 تا 8 برابری قیمت ها در مقابل افزایش 25 تا 30 درصدی تعرفه ها است.

در چنین شرایطی به زودی شاهد تعطیلی بسیاری از مراکز تصویربرداری و موسسات رادیولوژی در کشور خواهیم بود.

او اعتقاد دارد زمانی می‌توان از این معضل اصلی رشته رادیولوژی جلوگیری کرد که با تصمیم گیری درست یعنی افزایش قانونی تعرفه ها بر اساس هزینه های تمام شده و سود معقول و در کنار آن بیمه ها بخش عمده هزینه های بیماران را متقبل شوند.

منبع: irimc.org

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

× 1 = 10

دکمه بازگشت به بالا