اخبار

ماندن پزشکان در مناطق محروم با مکانیسم های تشویقی و به انتخاب خودشان

اجرای برنامه حمایت از ماندن پزشکان در مناطق محروم یکی از مهمترین برنامه ها در پاسخ به چالش کمبود نیروی متخصص به ویژه پزشک در این نواحی است. عوامل متعددی بر ماندگاری پزشکان در مناطق مختلف به ویژه مناطق محروم تاثیر می‌گذارد. دکتر علی سالاریان معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی درباره این امر بر ایجاد انگیزه برای پزشکان تاکید کرد.

پکیج آموزشی ارتباط با بیمار

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با تاکید بر این که طبق قانون اساسی آموزش عالی رایگان حق هر ایرانی است و فارغ التحصیلان سایر رشته ها (مهندسی و علوم انسانی) پس از دانش آموختگی برای برگزیدن مکان خدمت خود نیازی به جمع آوری امتیاز و حضور اجباری در مناطق محروم ندارند، درباره ماندن پزشکان در مناطق محروم  گفت:

حضور و ماندگاری جامعه پزشکی در مناطق محروم نیز باید به انتخاب و میل قلبی همکاران و با  ارائه تسهیلات ، حقوق و حمایت مناسب باشد.

وی با اشاره به این که سازمان نظام پزشکی بر این باور است که مطابق قانون اساسی کشور، آموزش و پرورش تا سطوح عالی از جمله حقوق تمامی هموطنان است، اظهار داشت:

همان طور که فارغ التحصیلان سایر رشته ها (مهندسی و علوم انسانی) پس از دانش آموختگی برای برگزیدن مکان خدمت خود نیازی به جمع آوری امتیاز و حضور اجباری در مناطق محروم ندارند، حضور و ماندگاری جامعه پزشکی در مناطق محروم نیز باید با مکانیسم های تشویقی از سوی دولت و به انتخاب و میل قلبی همکاران و با  ارائه تسهیلات ، حقوق و حمایت مناسب باشد.

دکتر علی سالاریان افزود:

باید جنبه های اجباری و سلبی موجود در این امر حذف شود و یقینا میل قلبی و رضایت شخصی جوانان فرهیخته ارائه دهنده خدمات سلامت برای حضور در مناطق محروم و دورافتاده کشور با پرداخت های منطقی و منظم و همچنین ارائه تسهیلات موجب توزیع بهتر و عادلانه تر خدمات سلامت خواهد شد.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ادامه داد:

تجربه سالیان اخیر نشان داده است که سیاست های اجباری و سلبی از طریق امتیازها ، دوره های اجباری و … باعث کاهش کیفیت خدمات سلامت، نارضایتی همکاران و در نهایت عدم رضایت مردم و بیماران از خدمات سلامت می‌شود.

منبع: irimc.org

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا